Τα νέα μας

Δραστηριοτητα μνημησ για τα παιδια

Δραστηριότητα μνήμης για τα παιδιά

Είναι γεγονός πως τα παιδιά αγαπούν τις εφευρέσεις! Πώς θα σας φαινόταν αν συνδέσουμε αυτό το γεγονός με την εκπαίδευσή τους; Αυτή είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα που ενισχύει την μνήμη τους! Αποτελεί, επίσης, μια σπουδαία διαδικασία παιχνιδιού που απασχολεί τα παιδιά  όταν αυτό χρειάζεται.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αντικείμενα, ό,τι έχουμε στα χέρια μας, όπως: λίγα παιχνίδια, μερικά πολύχρωμα μπλοκ ζωγραφικής ή κομμάτια χαρτιού σε διάφορα σχήματα. Τοποθετούνται μπροστά στο παιδί και στη συνέχεια αφαιρείτε ένα από τα κομμάτια για να δείτε αν μπορεί το παιδί να μαντέψει τι λείπει. Το παιχνίδι αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στην εκμάθηση χρωμάτων, σχημάτων ή ακόμα και σε αριθμούς και  γράμματα αναγράφοντας τα πάνω σε κάρτες.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον κύριο Πατάτα.

Αφήνουμε ορισμένα μέρη του σώματος του κυρίου Πατάτα στο πάτωμα, ζητάμε από το παιδί να κλείσει τα μάτια και εμείς απομακρύνουμε ένα αντικείμενο (π.χ. μάτια). Αφήνουμε το παιδί να μαντέψει ποιο μέρος του σώματος λείπει. Στη συνέχεια, κλείνουμε εμείς τα μάτια και το παιδί αφαιρεί ένα από τα αντικείμενα (π.χ. πόδια). Με τη σειρά μας προσπαθούμε να δούμε ποιο κομμάτι έχει απομακρυνθεί.

Για να δυσκολέψουμε το παιχνίδι, λέμε στο παιδί να κλείσει ξανά τα μάτια του και αλλάζουμε τη σειρά στα αντικείμενα που έχουμε απλώσει μπροστά του, χωρίς να πάρουμε κάποιο από αυτά. Αφήνουμε να επεξεργαστεί τα αντικείμενα και να μαντέψει. Έχει πολύ ενδιαφέρον να δείτε τις αντιδράσεις των παιδιών, όταν πάνε να βρουν το κομμάτι που θεωρούν ότι λείπει και τελικά το βρίσκουν μπροστά τους! Μια άλλη ιδέα για να δυσκολέψετε το παιχνίδι είναι να παίρνετε κάθε φορά δύο αντικείμενα από μπροστά του (π.χ. στόμα και μύτη)!

Μοιραστείτε το άρθρο: