Τα νέα μας

Συμβουλευτικη Γονεων

Συμβουλευτική Γονέων

Γιατί το παιδί μου είναι τόσο νευρικό; Γιατί δε μου ανοίγετε; Γιατί με το που το ρωτάω κάτι μου ¨επιτίθεται¨; Γιατί δεν μου λέει τι το προβληματίζει; Γιατί δεν θέλει να πάει σχολείο; Αυτά είναι  συχνά ερωτήματα που βασανίζουν τους γονείς και τους γεμίζουν με ανησυχίες για το  τι πρέπει να κάνουν ή που ακριβώς κάνουν λάθος.

Υπάρχουν στιγμές στην ζωή των γονιών που νιώθουν αβοήθητοι και ανήμποροι στο να διαχειριστούν έντονες καταστάσεις που σχετίζονται με το παιδί τους, δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν μαζί του, νιώθοντας ακόμη και απελπισία καθώς τους δημιουργείται το αίσθημα ότι δεν μπορούν να  βοηθήσουν το ίδιο τους το παιδί. Αναρωτιούνται τι κάνουν λάθος, αν φταίνε εκείνοι για τα πολλά νεύρα που έχει το παιδί τους ή για το ότι το παιδί τους είναι τόσο εσωστρεφές, ακόμη και για την αξία τους ως γονείς. Οι γονείς στο κέντρο μας έχουν το χώρο και το χρόνο να συζητήσουν τους προβληματισμούς που μπορεί να έχουν σχετικά με το παιδί τους αναζητώντας μαζί με τον θεραπευτή λειτουργικότερους τρόπους επικοινωνίας και αντιμετώπισης των ενδεχόμενων ή ήδη υπαρχόντων δυσκολιών.

Έχει στόχο να ενδυναμώσει το ρόλο κάθε γονέα ώστε ο ίδιος να είναι σε θέση να βοηθήσει το παιδί του να ωριμάσει συναισθηματικά και να αυτονομηθεί. Επιπλέον αποσκοπεί στην βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας και στην σωστή καθοδήγηση των γονέων με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης του παιδιού και της ομαλής λειτουργίας της οικογένειας.

Άλλωστε γονείς δεν γεννιόμαστε, γινόμαστε!!!

Μοιραστείτε το άρθρο: