Τα νέα μας

Βρεσ τη διαφορα

Βρες τη διαφορά

 

Αυτή η δραστηριότητα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χτίσετε δεξιότητες συνομιλίας και να διασκεδάσετε. Το να προσέξουμε τις αλλαγές στην εμφάνιση κάποιου είναι μια καλή πρόφαση για την έναρξη συνομιλίας.

 

Πώς δουλεύει

Ένα παιδί από την ομάδα φεύγει από το δωμάτιο ή βάζει ένα μαντήλι στα μάτια. Κάποιος άλλος στην ομάδα αλλάζει την εμφάνισή του με κάποιο τρόπο. Το παιδί επιστρέφει στο δωμάτιο ή βγάζει το μαντήλι από τα μάτια και του ζητείται να πει τι έχει αλλάξει. Το επόμενο παιδί βγαίνει από το δωμάτιο και ούτω καθεξής.

 

Ξεκινώντας

Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με αλλαγές που είναι αρκετά προφανείς. Για παράδειγμα, βγάλτε ένα παπούτσι, βγάλτε τη μπλούζα έξω από το παντελόνι, δύο άτομα ανταλλάσσουν θέσεις, κλπ.

Καθώς τα παιδιά γίνονται καλύτερα στο παιχνίδι, μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές πιο διακριτικές. Για παράδειγμα, τυλίξτε το ένα μανίκι ψηλότερα από το άλλο.

 

Κάντε το πιο εύκολο

Βάλτε το παιδί που φεύγει από το δωμάτιο να αλλάξει την εμφάνισή του και ρωτήστε τα υπόλοιπα παιδιά να βρουν τι έχει αλλάξει.

 

Στο σχολείο

Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ιδανική για το σχολείο.

«Τι είναι διαφορετικό στην τάξη σήμερα; Μπορούμε να βρούμε ποιος λείπει;»

«Τι είναι διαφορετικό στην κυρία; Κούρεψε τα μαλλιά της.»

«Τι διαφορετικό έχει ο Μάριος; Του έπεσε ένα δόντι.»

«Τι άλλαξε ο Γιώργος; Έχει καινούργια παπούτσια.»

 

 

Πώς να βοηθήσετε

Δώστε συμβουλές στα παιδιά για το τι πρέπει να κάνουν για να είναι καλοί στο παιχνίδι.

«Πρέπει να κοιτάξετε πολύ προσεκτικά.»

«Πρέπει να θυμάστε τα πράγματα.»

 

Θυμηθείτε να συζητήσετε με τα παιδιά για το πώς αισθάνεται κάποιος όταν οι άλλοι παρατηρούν και σχολιάζουν νέα πράγματα σχετικά με την εμφάνισή τους.

 


Πηγή: The Communication CookbookΜασουρίδης Βασίλης,
Λογοθεραπευτής

 

Μοιραστείτε το άρθρο: