Τα νέα μας

Πωσ θα νιωσει ανετα την πρωτη μερα στο σχολειο;

Πώς θα νιώσει άνετα την πρώτη μέρα στο σχολείο;

Το σχολείο ξεκινά την ερχόμενη Τρίτη, αν και πολλοί από εσάς έχουν παιδάκια που ίσως έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους για τη φετινή σχολική χρονιά! Γνωρίζουμε πως είναι να ξεκινά το σχολείο γι’αυτό και σας παραθέτουμε τη δική μας λίστα για το πως να κάνετε τα παιδιά να νιώσουν ξεχωριστά την πρώτη μέρα στο σχολείο.

 

  1. Δώστε τους ένα φιλί εκείνο το πρωί και χαιρετήστε τους όταν μπουν στο σχολικό ή όταν βγουν από το αυτοκίνητο. Δεν έχει σημασία αν τα παιδιά μεγαλώνουν, πάντα έχουν ανάγκη ένα φιλί, μια αγκαλιά ή να τα χαιρετήσετε με χαρά αυτήν την πρώτη μερα! Αυτό είναι δεδομένο!
  2. Εάν παίρνουν το φαγητό τους μαζί, τοποθετήστε μέσα σε αυτό ένα όμορφο σημείωμα, ένα μήνυμα που θα αναφέρετε ότι ελπίζετε να περνούν μια ευχάριστη μέρα. Αν δεν πάρουν φαγητό την πρώτη μέρα, βάλτε το σημείωμα μέσα στην τσάντα τους!
  3. Προσευχηθείτε μαζί με τα παιδιά εκείνο το πρωινό. Προσευχηθείτε να έχουν μια υπέροχη μέρα και ο Θεός να τους προστατέψει και να τους βοηθήσει να κανουν καινούργιους φίλους. Αν θέλετε προσευχηθείτε και για τη δασκάλα τους!
  4. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά ξέρουν που είναι η τάξη τους, αλλά , ακόμα κι αν δεν ξέρουν πηγαίνετε μαζί τους. Πρέπει να είμαστε σίγουροι για το αν το παιδί νιώθει άνετα να πάει μόνο του στην τάξη την πρώτη μέρα του σχολείου. Θυμηθείτε πως νιώθατε εσείς εκείνο το πρωινό και προσπαθήστε να συνειδητοποιήσετε ότι και τα παιδιά μπορεί να νιώθουν το ίδιο ή και εντελώς διαφορετικά!
  5. Πείτε στα παιδιά εκ των προτέρων ότι στο τέλος της σχολικής μέρας θα δώσετε 15 με 30 λεπτά της ώρας για να ακούσετε όλα όσα συνέβησαν αυτήν την πρώτη μέρα, με λεπτομέρειες! Τονίστε τους ότι είναι ένα σχεδίο, το οποίο ανυπομονείτε να πραγματοποιηθεί!
  6. Με το πέρας της σχολικής ημέρας, πηγαίνετε τα παιδιά για ένα κέρασμα. Αγοράστε τους κάτι απλό, όπως ένα παγωτό ή πηγαίνετέ τους σε ένα πάρκο, στις κούνιες ή στο αγαπημένο τους μέρος!
  7. Πάρτε τους ένα μικρό δωράκι, ανάλογα με το αγαπημένο τους χόμπι ή παιχνίδι! Έτσι, μόλις γυρίσουν από το σχολείο και μπουν στο δωμάτιό τους θα έχουν μια ακόμη έκπληξη!
  8. Προετοιμάστε ένα μικρό σνακ ή χυμό για την ώρα που θα γυρίσουν στο σπίτι, πριν φάνε το μεσημεριανό τους.
  9. Δώστε τους λίγο χρόνο να εκτονώσουν την ενέργειά τους πριν αρχίσουν τη μελέτη. Η πρώτη μέρα προφανώς θα είναι πολύ αγχωτική για τα παιδιά, καθώς προσπαθούν να μάθουν καινούργιους δασκάλους, συμμαθητές και ρουτίνες. Ενώ είναι σημαντικό να μην χρονοτριβούν στη μελέτη τους, μα ακόμα χρειάζονται λίγο χρόνο για τον εαυτό τους, όπως χρειαζόμαστε κι εμείς μετά τη δουλειά μας!
  10. Ακούστε τα παιδιά. Δώστε τους τον χρόνο μέσα στο απόγευμα να σας μιλήσουν για αυτά που θέλουν, όσο δύσκολο κι αν είναι, λόγω του ότι έχετε να τα προετοιμάσετε στη μελέτη, να ετοιμάστε το φαγητό τους κ.τ.λ. Είναι πολύ σημαντικό, όμως, να αναγνωρίζετε στα παιδιά ότι είναι η πρώτη 

Μοιραστείτε το άρθρο: