Τα νέα μας

Γράφουμε το όνομά μας παίζοντας

Πόσο ενθουσιασμό νιώθουμε όταν τα παιδιά μας έχουν μάθει να γράφουν σωστά το όνομά τους; Φανταστείτε πόση ικανοποίηση νιώθουν τα ίδια όταν πετυχαίνουν τον στόχο τους! Ας τα βοηθήσουμε να φτάσουν πιο κοντά σε αυτόν τον στόχο, μέσα από 10 δημιουργικές δραστηριότητες.

  1. Σακουλάκια Gel: Είναι ένας πανέξυπνος τρόπος! Γεμίστε μεγάλες σακούλες (polybag) με μισό περίπου μπουκάλι gel για τα μαλλιά με χρώμα. Γράψτε σε μια κόλλα χαρτί το όνομά του και από πάνω τοποθετήστε τη σακούλα. Το παιδί με το δάχτυλό του ακολουθεί το σχήμα των γραμμάτων πάνω στη σακούλα με το gel.10-ways-to-learn-to-write-your-name
  2. Γράμματα «Γυαλόχαρτο»: Τα παιδιά αγαπούν τις αισθητηριακές εμπειρίες! Αυτός ο τρόπος βοηθά τα παιδιά να καταλάβουν ότι τα γράμματα διαμορφώνονται σε ένα συγκεκριμένο σχήμα. Γράψτε το όνομα του παιδιού πάνω σε χαρτόνι, περάστε κόλλα από πάνω και ρίξτε αρκετή χρυσόσκονη. Τα γράμματα αποκτούν μια πιο άγρια υφή. Το παιδί ακολουθεί με το δάχτυλό του το σχήμα των γραμμάτων.
  3. Τελεία σε τελεία: Πρόκειται για μια ιδιαίτερα χρήσιμη τεχνική για τα μεγαλύτερα παιδιά. Δημιουργείστε μια σειρά από τελείες. Τα παιδιά πρέπει να ακολουθήσουν – ενώσουν τις τελείες με τη σειρά. Ξεκινήστε με πολλές τελείες και καθώς το παιδί εξοικειώνεται, αφαιρέστε μερικές.
  4. Κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση: Χρησιμοποιήστε τα γράμματα του scramble. Απλώστε τα γράμματα του ονόματός του, τυχαία, στο τραπέζι και βοηθήστε το παιδί να τα τοποθετήσει σωστά από τα αριστερά προς τα δεξιά, σχηματίζοντας το όνομά του.
  5. «Ουράνιο Τόξο»: Δώστε στο παιδί πολλές κηρομπογιές. Εκείνο θα σχεδιάσει το όνομά του ξανά και ξανά, με διαφορετικό χρώμα κάθε φορά. Θα μείνετε έκπληκτοι με το πόσο γρήγορα εξοικειώνεται το παιδί σας με αυτήν την τεχνική!
  6. Πίνακας κιμωλίας: Εάν έχετε πίνακα κιμωλίας, αυτός ο τρόπος είναι εξαιρετικά εύχρηστος και διασκεδαστικός! Γράψτε το όνομά του στον πίνακα με κιμωλία. Δώστε στο παιδί ένα σφουγγαράκι και ζητήστε του να σβήσει ένα-ένα τα γράμματα με τη σωστή φορά.
  7. «Φωτεινά γράμματα»: Γράψτε το όνομα του παιδιού σε ένα χαρτί με ένα έντονο χρώμα υπογραμμιστή. Τα παιδιά σχεδιάζουν τα γράμματα από πάνω με ένα μολύβι. Στόχος τους είναι να μείνουν μέσα στη γραμμή σχεδίασης του υπογραμμιστή. Καθώς τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη άνεση με τη γραφή, κάντε τα γράμματα πιο μικρά και πιο λεπτά.
  8. «Δρόμος γραμμάτων»: Είναι μια πραγματικά διασκεδαστική δραστηριότητα! Διαμορφώστε τα γράμματα του ονόματός του με μια ταινία στο πάτωμα. Πάρτε αυτοκινητάκια και ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να μετακινήσουν τα οχήματά τους κατά μήκος της ταινίας των γραμμάτων.
  9. Πλαστελίνη: Πάρτε πλαστελίνη και, μαζί με το παιδί, σχεδιάστε ένα-ένα τα γράμματα του ονόματός του.Make-a-rainbow-as-you-write-your-nameΜπορείτε για κάθε γράμμα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό χρώμα. Εναλλακτικά, χαράσσετε πάνω στην πλαστελίνη το όνομά του με ένα μολύβι και του ζητάτε να ψηλαφίσει με το δάχτυλό του τις γραμμές των γραμμάτων. Στη συνέχεια συμπιέστε την πλαστελίνη απαλά και ζητήστε από το παιδί να πάρει το μολύβι και να το πιέσει πάλι απαλά μέσα στην πλαστελίνη εκεί όπου βρίσκονται τα γράμματα. Αυτό θα βοηθήσει το παιδί σας και στην ενδυνάμωση των μυών που ενεργοποιούνται κατά τη γραφή.
  10. Ψάξε – Βρες: Αν έχετε μεμονωμένα γράμματα, αυτός ο τρόπος θα βοηθήσει το παιδί να αντιληφθεί το σχέδιο των γραμμάτων. Τοποθετείτε τα γράμματα του ονόματός του σε ένα τραπέζι και ζητάτε από το παιδί να κλείσει τα μάτια. Βάζετε κάθε φορά ένα γράμμα στην παλάμη του και ζητάτε, αφού το ψηλαφίσει, να σας πει ποιο είναι. Μετά το αφήνει στην άκρη μέχρι να βρει τα επόμενα και να ολοκληρώσει το όνομά του.

Μοιράστε το άρθρο: