Τα νέα μας

Βασικές συμβουλές για καλό διάβασμα…

Η βασικότερη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι γονείς, ιδιαίτερα στις μέρες μας είναι η μελέτη των παιδιών στο σπίτι. Ο φόρτος των σχολικών εργασιών οδηγούν σε πολλές συγκρούσεις μεταξύ γονιών και παιδιών. Ας αναρωτηθούμε λοιπόν  αν πραγματικά φταίνε οι εργασίες ή το ότι εμείς σαν γονείς δεν έχουμε εκπαιδεύσει το παιδί μας να βγάλει εις πέρας τις σχολικές του υποχρεώσεις. Το θέμα αυτό είναι σύνθετο και οι παράγοντες που επηρεάζουν να γίνεται σωστή μελέτη των μαθημάτων  πολλοί. Παρακάτω θα παραθέσουμε κάποιες απλές και βασικές συμβουλές οργάνωσης της μελέτης και σε συνέχεια του άρθρου θα αναλύσουμε κάθε μάθημα ξεχωριστά.

Για μια καλή μελέτη λοιπόν:

Διαμορφώνουμε έναν κατάλληλο χώρο για την καθημερινή μελέτη του παιδιού. 
Ασφαλώς και δεν χρειάζεται να γκρεμίσουμε το σπίτι, αλλά αρκεί να είναι ένας χώρος που δεν έχει πολλά ερεθίσματα για το παιδί και θα είναι ο ίδιος κάθε φορά.

Ξεκινούμε πάντα από τα μαθήματα που δυσκολεύουν το παιδί. 
Τα μαθήματα αυτά απαιτούν περισσότερο χρόνο και έτσι το παιδί θα μπορεί να τα κατανοήσει.

Μικρά διαλείμματα. 
Είναι ωφέλιμο να γίνονται  καθώς τα παιδιά αν υπερφορτωθούν εύκολα αποσπούν την προσοχή τους και είναι δύσκολο να ανασυγκροτηθούν.


Σημείωση: 
Οι ανάγκες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε παιδί στην καθημερινή μελέτη είναι διαφορετικές. Αν έχετε εντοπίσει κάποια δυσκολία ή σας προβληματίζει η στάση του παιδιού την ώρα του διαβάσματος, είναι χρήσιμο να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Επιστημονική συνεργάτιδα 
του κέντρου λόγος για γνώση

Μοιράστε το άρθρο: